Over mij

Ik ben Niels Timmers, gediplomeerd tuinontwerper!

 

Als kleinzoon van een bollenkweker kwam ik al heel vroeg in aanraking met bloemen, planten en natuurlijk bloembollen. Van jongs af aan ging ik geregeld mee met opa het land op of bollen pellen in de schuur.

Na diverse ‘groene’ stages bij bollenkwekers, vaste planten kwekerijen en hoveniersbedrijven begon ik na het behalen van mijn hoveniersdiploma in 2005 te werken bij een hoveniersbedrijf.
Daarbij heb ik vele prachtige tuinen in Wassenaar, Den Haag en de bollenstreek mogen aanleggen en onderhouden. Van grote villa tuinen tot dakterrassen, van kleine stadstuintjes tot koninklijke landgoederen. De laatste twee jaar als hovenier ben ik in dienst geweest van het koninklijk huis.

Als scholier was ik al gepassioneerd in het ontwerpen van tuinen en werd ik geregeld gevraagd door familie of vrienden of ik een tuinontwerp voor hun tuin kon maken. In mijn jaren als hovenier heb ik een prachtig tuinontwerp van de bekende Piet Oudolf mogen realiseren, wat mij opnieuw getriggerd heeft om mij bij te gaan scholen tot de tuinontwerper die ik nu ben.